La Mantega i La seva Salut
¿Serà la mantega veritablement saludable? Comptem els beneficis ...
1. Malaltia del Cor
La mantega conté nutrients que protegeixen contra les malalties del cor, inclou vitamina A, D, K2 i E, lecitina, iode i seleni. Una enquesta feta pel Consell d'Investigació Mèdic va mostrar que els homes que mengen mantega tenir només el 50% de risc de desenvolupar malalties cardíaques en comparació amb els homes com consumir margarina (Nutrition Week 3/22/91, 21:12).
2. Càncer
Els àcids grassos de cadena mitjana i curta a la mantega tenen forts efectes per prevenir els tumors. L'àcid linoleic conjugat (CLA per les sigles en anglès) en la mantega derivada de vaques alimentades amb pastura també proporciona una excel·lent proporció contra el càncer.
3. Artritis
El factor Wulzen o "anti enduriment" a la mantega sense processar i la vitamina K2 en la mantega de vaques alimentades amb pastura, protegeixen contra la calcificació de les articulacions així com també l'enduriment de les artèries, cataractes i calcificació de la glàndula pineal. Els vedells alimentats amb llet pasteuritzada o llet descremada desenvolupen rigidesa en les articulacions i no sobre viuen.
4. Osteoporosi
Les vitamines A, D i K2 en la mantega són essencials per a l'absorció adequada de calci i fòsfor necessaris per mantenir ossos i dents fortes.
5. Salut de la Tiroide
La mantega és una bona font de iode, és una forma altament absorbible. El consum de mantega prevé el goll a les àrees muntanyoses on no estan disponibles els mariscs. A més, la vitamina A en la mantega és essencial per al funcionament adequat de la glàndula tiroide.
6. Digestió
Els glicoesfingolípids en el greix butírica protegeixen contra infeccions gastrointestinals, especialment en els joves i ancians.
7. Creixement i Desenvolupament
Molts factors en la mantega asseguren el creixement òptim dels nens, particularment el iode les vitamines A, D i K2. Les alimentacions baixes en greix s'han relacionat amb retard en el desenvolupament dels infants, tot i així les dietes baixes en greix són freqüentment recomanades en els joves.
8. Asma
Els greixos saturats en la mantega són importants per al funcionament dels pulmons i protegeixen contra l'asma.
9. Sobrepès
Els àcids grassos de cadena mitjana i curta juntament amb l'àcid linoleic conjugat en la mantega ajuden a controlar l'augment de pes.
10. Fertilitat
Molts nutrients en la mantega són necessaris per a la fertilitat i la reproducció normal.
1. Malaltia del Cor
La mantega conté nutrients que protegeixen contra les malalties del cor, inclou vitamina A, D, K2 i E, lecitina, iode i seleni. Una enquesta feta pel Consell d'Investigació Mèdic va mostrar que els homes que mengen mantega tenir només el 50% de risc de desenvolupar malalties cardíaques en comparació amb els homes com consumir margarina (Nutrition Week 3/22/91, 21:12).
2. Càncer
Els àcids grassos de cadena mitjana i curta a la mantega tenen forts efectes per prevenir els tumors. L'àcid linoleic conjugat (CLA per les sigles en anglès) en la mantega derivada de vaques alimentades amb pastura també proporciona una excel·lent proporció contra el càncer.
3. Artritis
El factor Wulzen o "anti enduriment" a la mantega sense processar i la vitamina K2 en la mantega de vaques alimentades amb pastura, protegeixen contra la calcificació de les articulacions així com també l'enduriment de les artèries, cataractes i calcificació de la glàndula pineal. Els vedells alimentats amb llet pasteuritzada o llet descremada desenvolupen rigidesa en les articulacions i no sobre viuen.
4. Osteoporosi
Les vitamines A, D i K2 en la mantega són essencials per a l'absorció adequada de calci i fòsfor necessaris per mantenir ossos i dents fortes.
5. Salut de la Tiroide
La mantega és una bona font de iode, és una forma altament absorbible. El consum de mantega prevé el goll a les àrees muntanyoses on no estan disponibles els mariscs. A més, la vitamina A en la mantega és essencial per al funcionament adequat de la glàndula tiroide.
6. Digestió
Els glicoesfingolípids en el greix butírica protegeixen contra infeccions gastrointestinals, especialment en els joves i ancians.
7. Creixement i Desenvolupament
Molts factors en la mantega asseguren el creixement òptim dels nens, particularment el iode les vitamines A, D i K2. Les alimentacions baixes en greix s'han relacionat amb retard en el desenvolupament dels infants, tot i així les dietes baixes en greix són freqüentment recomanades en els joves.
8. Asma
Els greixos saturats en la mantega són importants per al funcionament dels pulmons i protegeixen contra l'asma.
9. Sobrepès
Els àcids grassos de cadena mitjana i curta juntament amb l'àcid linoleic conjugat en la mantega ajuden a controlar l'augment de pes.
10. Fertilitat
Molts nutrients en la mantega són necessaris per a la fertilitat i la reproducció normal.